Powered by VipTek

ИЗДАЈНИЧКА ВЛАСТ НАСТАВЉА ДА ШИРИ ЛАЖИ ЗАРАД СВОЈЕ ФИКЦИЈЕ СРБИЈЕ У ЕУ

Мађарска национална мањина је најбројнија мањина у Републици Србији. Ужива пуна права која сви имамо и у потпуности дели судбину Србије и свих људи који овде живе. У периоду када је Kомунистичка партија била на власти, сви ми смо, па и Мађари, у Србији живели боље него што се тада живело у Мађарској. Сада се време променило, и сви ми живимо много лошије. Али, и поред тога, огромна већина Мађара доживљава Србију као своју домовину и не види у матици Мађарској резервну. И, као и сви ми, и као сав слободољубиви и правдољубиви свет, остаје згађена и згранута над лицемерјем политичара.

За ових 70 година земљу Србију су посећивали многи мађарски званичници, и наши су ишли тамо, и никада пре се није отварало питање некаквих аката против цивилног мађарског становништва у Војводини, почињених од 1944. до 1945. године. Зато што од стране власти Србије никада није постојала ни намера, а камоли извршење, таквих дела против Мађарског народа. То су ноторне чињенице познате и домаћој и светској стручној јавности.

Многи историчари су се бавили тим давним догађајима. Доказана су суђења и многи злочинци су осуђени на најстрожије казне. Многи учесници и сарадници окупатора су исељени са породицама, али нажалост, било је и личних разрачунавања и освета.Појединачних неподопштина је било и увек ће их бити, и Комунистичка партија се увек залагала и залагаће се за најоштрије санкције против таквих појединаца. И увек ћемо бити против њихове аболиције, што су, иначе, чинили многи председници Србије протеклих деценија, укључујући и данашњег.

Против злочина се бори и тако што се, на пример, не дозвољава да се деси то што се много пута десило, као, на пример, да грешком, или намером, мађарских власти нацистички злочинац Шандор Кепиро, учесник Новосадске рације, умре неосуђен.

Али, против злочина се не бори тако што се замењују тезе и Србија данас извињава због нечега што Србија никад није учинила. Мађарска се никада није извинила Србији за стравичне злочине, које су починили мађарски фашисти над недужним српским, ромским и јеврејским народом у Другом светском рату.Комунистичка партија зато са презиром гледа на усвојену Декларацију. И питамо се где су границе људског и политичког неморала оних који, без референдумске одлуке, на силу, нагоне овај народ у ЕУ? Да ли ће бити потребно да се извинимо и због атентата Гаврила Принципа, и због пропасти Аустроугарске монархије, и због слома III рајха? Не би нас чудило да се до 28. јуна и то нађе на дневном реду неког ванредног заседања Скупштине Србије.

Комунистичка партија коју, између осталих, чини и велики број Мађара, са гађењем осуђује владајућу булументу предвођену четничким војводом која низом својих поступака, укључујући и данашњи, прекрајају и изврћу историју уводећи у политичку терминологију непостојећи комунистички терор над Мађарима!

Комунистичка партија обећава грађанима Србије да ће, када се врати на власт, одбацити и ревидирати све акте које су донели антинародни режими у претходном периоду, а све издајнике извести пред народни суд! И никада се нећемо извињавати злочинцима што смо жртве бранили од њих!