Powered by VipTek

Komunistička partija Švedske, Komunistička partija Čilea, Komunistička partije Bolivije, Peruanska komunistička partija, Iračka komunistička partija i Tudeh partija Irana (zvanično ime Komunističke partije Irana, inače Tudeh partija Irana u slobodnijem prevodu bi značilo Partija naroda Irana) i levičarska organizacija „Solidarnost mreža Latinske Amerike“ održali su, 5. marta 2017. godine, u glavnom gradu Švedske Stokholmu, kulturno-političku tribinu povodom Međunarodnog dana žena 8. marta. Sa tribine se govorilo o značaju ovog međunarodnog interancionalnog praznika a upućen je i poziv za oslobođenje Ane Belen Montes koja je od strane vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) optužena za špijunažu u korist Kube.

          Komunistička partija pozdravlja ovaj događaj i pridružuje se pozivima za oslobađanje Ane Belen Montes. Takođe, održanu kulturno-političku tribinu smatra kao podsećanje koliko je trnovit put do ravnopravnosti. Štaviše, u nekim državama ona još uvek nije dostignuta iako je prošlo sto godina od njenog proklamovanja! Komunistička partija poziva da se takvo stanje hitno promeni i da se svuda u svetu omogući i obezbedi ravnopravnost žena i muškaraca!SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!

 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks
SAOPŠTENJE KOMUNISTIČKE PARTIJE O ODRŽANOJ KULTURNO-POLITIČKOJ TRIBINI U STOKHOLMU  POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA Informativna služba Komunisticke partije Slike i video zapis