Powered by VipTek

Komunistička partija skreće pažnju svojim članovima, pristalicama, simpatizerima i građanstvu uopšte da se u moru događaja koji degradiraju ljudsku ličnost, dana 10. februara 2017. godine, na Radio televiziji Srbije (RTS) pojavila vest da se jedna firma u Belgiji, specijalizovana za digitalni marketing, dosetila da kontroliše svoje radnike time što će ih čipovati! Rukovodioci pomenute firme su ovaj svoj potez sramno obrazložili time da njihovi zaposleni stalno gube svoje identifikacione kartice (ovo predstavlja dodatno vređanje radnika jer rukovodioci firme ovim posredno govore da su im zaposleni glupi) pa će, jelte, na ovaj način tj. čipovanjem, taj problem biti prevaziđen jer eto, sada radnici neće imati šta da gube budući da će im kartica stalno biti ugrađena u telu. Uz ovu vest, Komunistička partija podseća da su sličnu stvar počeli raditi, još od 31. januara 2015. godine, švedska firma AMF Fastigheter, ispostave Gugla i Majkrosofta u Stokholmu i ostale firme koje imaju sedište u poslovnom bloku „Epicentar“ u pomenutom glavnom gradu Švedske.


 Komunistička partija smatra da su ovakvi potezi nedopustivi i najoštrije ih osuđuje jer, pored toga što predstavlja gubitak svakog samopoštovanja i opreza, doprinose sve većoj kontroli radnika i zaposlenih od strane raznih kapitalista, menadžera, kvazišefova i drugih kvazirukovodilaca! Potpuno podržavamo izjavu koju je na ovu temu dala Aleksi Dusvef iz Lige za ljudska prava Belgije koja je kazala da „ugrađivanje čipova radnicima predstavlja otvaranje „Pandorine kutije“ jer se tako omogućava poslodavcima praćenje zaposelnih, koliko vremena provode u kancelarijama, koliko puta dnevno odu u toalet, koliko puta izađu na cigaret pauzu i slično i da bi se na osnovu toga mogli izvlačiti statistički podaci o efikasnosti radnika“ (mi ovde dodajemo da bi se onda ti podaci sasvim neporavdano mogli koristiti za ucenjivanje zaposlenih i neopravdano izbacivanje onih koji, po mišljenju poslodavaca, ne rade dovoljno, a istorijsko iskustvo nas je naučilo da bi razni poslodavci i kapitalisti najradije da njihovi radnici ne jedu, ne piju, ne idu u toalet, ne idu kući, nemaju politička i ekonomska prava, porodice, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i slično već da stalno rade za svoje gazde do iznemoglosti). Pored toga, niko zaposlenima ne garantuje da će se preko čipova kontrolisati samo dok su na poslu a ne i van radnog vremena koje se ionako stalno neopravdano produžava čime se dovodi u pitanje davno izboreno pravo radnih ljudi na osmočasovno radno vreme (ne sumnjamo da bi kapitalisti bili radi da se vrati izrabljivanje i rad po šesnaest sati dnevno kako je bilo u XIX, a ponegde i početkom XX veka).


 Izjavu rukovodilaca belgijske firme da su čipovanje navodno tražili sami radnici ne treba uzimati za ozbiljno jer vredi isto toliko kao kada bismo rekli da su fašistički komandanti logora smrti u Drugom svetskom ratu izjavljivali da su označavanje brojevima tražili sami logoraši da bi se lakše prepoznali kada se sretnu u gasnoj komori!

 Komunistička partija se iskreno nada da će prestati ova igra sa granicama ljudskosti i da će, nama bratska Radnička partija Belgije (koja je parlamentarna partija) naći načina da u belgijskom parlamentu pokrene proces koji će onemogućiti ovakvu degradaciju čovekovog bića! Isto tako, nadamo se da u Srbiji nikome ništa slično neće pasti na pamet (budući da se i u ovoj zemlji već uveliko i odavno krše mnoga prava radnika i zaposlenih što Komunistička pratija osuđuje i zahteva prestanak takvog ponašanja i prakse) jer mi komunisti (koji danas imamo svoje poslanike u parlamentima Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine) to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti!


SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!

 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks
SAOPŠTENJE KOMUNISTIČKE PARTIJE POVODOM VESTI DA SE  JEDNA BELGIJSKA FIRMA SPREMA ZA ČIPOVANJE SVOJIH RADNIKA Informativna služba Komunisticke partije